De redactie

Janneke van der Ham

Ik ben Janneke van der Ham (24) en volg de afstudeerrichting strafrecht. In Utrecht behaalde ik de bachelor rechten en daarvoor studeerde ik theaterwetenschap aan de UvA. Het is een betrekkelijk ongewone studiecombinatie en juist daardoor erg leuk. De komende tijd zal ik verschillende blogs schrijven over uiteenlopende onderwerpen waarin ongetwijfeld af en toe een verband tussen strafrecht en kunst zal worden gelegd. Want wat weten we eigenlijk over het galgenveld in Amsterdam Noord dat je vroeger aan de andere kant van het IJ zag liggen? Of over de vierschaar op de Dam?

5 artikelen
Anton Heilig

Anton Heilig

Ik ben Anton Heilig (21), blogschrijver voor de blogpagina Crimezine van Criminal Intent. Momenteel zit ik in het derde jaar van de bachelor Rechtsgeleerdheid. Daarnaast ben ik vrijwilliger bij de Rechtswinkel Noord-Holland en komende zomer ga ik stage lopen als griffier bij de Rechtbank Amsterdam. Ik hoop in de toekomst furore te maken als advocaat. De rol van de advocaat vind ik erg interessant, omdat er vaak grote belangen op het spel staan voor de verdachte, wat betekent dat je alles moet geven voor een zo gunstig mogelijk resultaat. Daarnaast lig je in de vuurlinie om nieuwe idee├źn te ontwikkelen in het strafrecht en dat maakt het beroep voor mij uitdagend. Na enige jaren ervaring opgedaan te hebben als advocaat, zou ik rechter willen worden. Het lijkt me een heel bevredigend gevoel om een rechtvaardige beslissing te kunnen geven in een zaak, omdat je als rechter naar de belangen van alle partijen kijkt.

5 artikelen

Stephanie Schilder

4 artikelen
Gastredacteur

Gastredacteur

Een keer in de twee maanden proberen wij een gastredacteur aan het woord te laten. Dit kunnen docenten, studenten of mensen uit de strafrechtspraktijk zijn. Bent u geïnteresseerd in het schrijven van een artikel als gastredacteur? Stuur dan een e-mail naar info@criminalintent.nl en wie weet bent u dan de volgende gastredacteur voor het CrimeZine blog! Uw voorgangers... Gastredacteuren: Bas de Wilde (april 2016, 'Strafrechtelijk onderzoek in action'), Frank Bovenkerk (mei 2016, 'Allochtone strafrechters gezocht').

2 artikelen