Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Vertoning van de film en debat “The Prosecutor, The Defender, The Father and His Son”

9 juni 2016 @ 19:00 - 23:00

Op 9 juni vindt de vertoning van de film “The Prosecutor, The Defender, The Father and His Son” plaats. De film gaat over het proces tegen Milorad Krstić bij het Joegoslaviëtribunaal, die ervan wordt beschuldigd oorlogsmisdaden te hebben begaan in de oorlog in Bosnië. Verdediger Mikhail Finn is erin geslaagd om alle beschuldigingen aan het adres van zijn cliënt te weerleggen. Overtuigd van Krstić’s schuld roept openbaar aanklager Catherine Lagrange een jongeman als getuige op, die een voor Krstić belastende verklaring aflegt. Hij beweert als kind door zijn ouders in de steek te zijn gelaten en een van Krstić’s soldaten te zijn geweest. Verdediger Finn onderzoekt de betrouwbaarheid van de verklaring van de getuige – en ontmoet al spoedig de familie van de jongeman. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Na de film zal er een debat plaatsvinden tussen enkele experts op het gebied van internationaal strafrecht: Nena Tromp, Melinda Taylor en VU docent internationaal strafrecht Marjolein Cupido. Het debat zal gaan over de onderstaande thema’s:
Meer in het algemeen over de rechtspraak:
– wat ‘betoogt’ de film over waarheidsvinding
– wat zijn de voornaamste spanningen tussen het professionele en het persoonlijke functioneren van de aanklaagster en advocaat voor de verdediging die in de film naar voren komen.

In relatie tot het Joegoslaviëtribunaal:
– Hoe breng je eigenlijk gerechtigheid aan een door oorlog getraumatiseerd volk en welke rol heeft het tribunaal hier in?
– In hoeverre is er behoefte aan ‘ Local Justice’ en is Den Haag niet veel te ver verwijderd van de ‘crime scene’.

De voertaal is het Engels.

Studenten betalen slechts 5 euro voor deze film en het debat op vertoon van je studentenkaart. Kaartjes zijn te bestellen via: http://www.lab111.nl/…/the-prosecutor,-the-defender,-the-fa…

Zie voor het facebookevenement en meer informatie; https://www.facebook.com/events/1247751298591913/

Hopelijk zien wij jullie daar!

Gegevens

Datum:
9 juni 2016
Tijd:
19:00 - 23:00

Locatie

Lab111 Amsterdam
Arie Biemondstraat 111
Amsterdam, 1054PD Nederland
+ Google Maps