Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

In gesprek met Officier van Justitie Simon Minks

16 juni 2016 @ 19:00 - 20:30

Als afsluiter van het jaar organiseert Criminal Intent een activiteit naar aanleiding van de serie “De Aanklagers”. In deze serie volgde Coen Verbraak een aantal officieren van justitie tijdens hun werk. Een van de officieren, Simon Minks, komt een bezoek brengen aan zijn oude universiteit om het een en ander te vertellen over zijn werk. Mogelijk komen er ook nog andere Officieren van Justitie, maar dat is op dit moment nog niet zeker.

Simon Minks is bijna 10 jaar advocaat geweest en sinds 1999 Officier van Justitie. Hij is begonnen in Rotterdam, waar hij in een regioteam heeft gewerkt en in het zwacri-team waar hij tevens internationale rechtshulp bood. In 2002 is hij overgestapt naar het Parket Den Haag waar hij zich met jeugdzaken en wederom internationale rechtshulp bezig hield. Sinds 2005 is hij Advocaat-Generaal waar hij zich sindsdien heeft gespecialiseerd in vervolging van internationale strafzaken zoals oorlogsmisdrijven en terrorisme. Hij deed onder andere de artikel 12 Sv-zaken tegen een voormalige Israëlische Minister en overste Karremans (Srebrenica) en was hij aanklager in zaken tegen onder andere Trafigura (Probo Koala), Frans van Anraat, Afghaanse generaals, Somalische piraten, Tamil Tijgers, de Hofstadgroep en (recent) in het onderzoek Context. Sinds 2015 is hij grotendeels gedetacheerd bij het parket Den Haag ten behoeve van Jihadzaken en internationale rechtshulp.

Tijdens deze avond willen wij natuurlijk alles weten van Simon. Hij is op dit moment druk bezig met de jihadzaken, en deze zaken trekken natuurlijk de aandacht. Daarnaast willen we graag interactie tussen Simon en het publiek. Dus heb je prangende vragen, dan is dit dé kans om ze te stellen!

We zouden bij deze activiteit niet alleen studenten, maar ook docenten willen uitnodigen om te komen! Zo kunnen we het jaar gezamenlijk afsluiten!

Wanneer: donderdag 16 juni
Tijd: 19:00-20:30
Waar: IN-0B60

Aanmelden via penningmeester@criminalintent.nl

Gegevens

Datum:
16 juni 2016
Tijd:
19:00 - 20:30

Locatie

Vrije Universiteit